2014
Karczma „Izba Dobrego Smaku” zarządzana przez Centrum Tradycji i Turystyki Gór Świętokrzyskich, Piotr Brożyna prowadzący działalność MOL pod nazwą „Produkcja Wędlin Wiejskich” z siedzibą w Porąbkach oraz „Smaki Ogrodu” Edyty Kot z Bielin znaleźli się wśród 9 podmiotów, które dołączyły do sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie.
Sieć Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie to część Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego (ESRDK), które prowadzi działania mające na celu rozwój turystyki kulinarnej poprzez wspieranie lokalnej produkcji żywności naturalnej, bezpiecznej i smacznej.
Przedsiębiorstwa należące do Sieci poprzez swoje działania w zakresie żywności wysokiej jakości promują regionalne kulinarne tradycje. Konsumenci zaś dzięki Sieci zyskują gwarancję jakości i pochodzenia produktu.













