Wróć na początek strony
Przejdź do wyszukiwarki
Przejdź do treści głównej
Przejdź do danych kontaktowych
Przejdź do menu górnego
Przejdź do menu prawego
Przejdź do menu bocznego
Przejdź do mapy serwisu
Herb

˝Izba Dobrego Smaku˝ w Hucie Szklanej, ˝Smaki Ogrodu˝ Edyty Kot oraz ˝Produkcja Wędlin Wiejskich˝ Piotra Brożyny to nowi członkowie sieci ˝Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie˝

"Izba Dobrego Smaku" w Hucie Szklanej, "Smaki Ogrodu" Edyty Kot oraz "Produkcja Wędlin Wiejskich" Piotra Brożyny to nowi członkowie sieci "Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie"

2014

2014-05-04

Karczma „Izba Dobrego Smaku” zarządzana przez Centrum Tradycji i Turystyki Gór Świętokrzyskich, Piotr Brożyna prowadzący działalność MOL pod nazwą „Produkcja Wędlin Wiejskich” z siedzibą w Porąbkach oraz „Smaki Ogrodu” Edyty Kot z Bielin znaleźli się wśród 9 podmiotów, które dołączyły do sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie.

Sieć Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie to część Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego (ESRDK), które prowadzi działania mające na celu rozwój turystyki kulinarnej poprzez wspieranie lokalnej produkcji żywności naturalnej, bezpiecznej i smacznej.

Przedsiębiorstwa należące do Sieci poprzez swoje działania w zakresie żywności wysokiej jakości promują regionalne kulinarne tradycje. Konsumenci zaś dzięki Sieci zyskują gwarancję jakości i pochodzenia produktu.

 

Agnieszka Kopacz

Gmina Bieliny

Urząd Gminy Bieliny
ul. Partyzantów 17, 26-004 Bieliny
tel. 041 302 50 94, 041 302 50 12
      041 302 50 27, 041 302 50 89
fax. 041 302 61 07
email: bieliny@bieliny.pl

EPUAP: /0aw7y58dyz/skrytka

E-doręczenia:

AE:PL-17070-16859-UHBTE-19

Godziny Otwarcia

poniedziałek, wtorek, czwartek i piątek - 7:30 do 15:00
 

środa - 7:30 do 17:30

Nr konta

opłaty skarbowe,
podatki i opłaty bieżące
BS O/Bieliny
80 8485 0009 3005 2692 2000 0003

Statystyki

Licznik odwiedzin:15 004 083
Dzisiaj:573
Gości on-line:2
Twoje IP:216.73.216.37
Droga nr 74. Roboty drogowe. Ostrzeżenie 1 stopnia. Występowanie od 2025-11-06 12:00 do 2025-11-07 15:00. Prawdopodobieństwo wystąpienia 100%.
Przerwa w ruchu. Utrudnienia miejscowe w związku z budową zjazdu.
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.